Kok amok
Kok amok som linjefag
Kok amok som linjefag på Finderup Efterskole er for dig, der gerne vil lære at lave sund mad sammen med en masse gode kammerater. Linjefaget fokuserer på en sund kost, og faget giver dig en forståelse for den kost, vi putter i vores krop og hvilken indflydelsen kosten har.
Vi ønsker at give eleverne et grundlæggende kendskab til ernæring og sundhed. Vi tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til kost og motion. Vi ser en hel tydelig sammenhæng mellem større trivsel, når sund kost bliver en selvfølgelighed og en god vane. Undervisningen prøver såvidt muligt at tilgodese elevernes ønsker og interesser inden for madverdenen, hvor vi arbejder med kropslig og meget praktiskorienteret undervisning.
En dag om ugen laver eleverne på linjefaget mad til hele skolen. Resten af skolen elever bliver altså forkælet med alt den gode mad holdet laver i samarbejde. I forbindelse med madlavningen arbejdes der med planlægning, finde opskrifter, indkøb, fremstilling, køkkenhygiejne, servering og præsentation af maden.
Vi arbejder i det funktionsopdelte køkken, og vi er opmærksomme på at alle elever bliver fortrolige med alle funktioner i forbindelse med madlavning til mange, hvor vi arbejder både individuelt og i grupper.
Mål
At eleverne:
- Får indsigt i arbejdet med ernæringslære, træningslære og madlavning.
- Får viden om sundhed og bliver selvstændiggjorte i forhold til madlavning.
- Kan højne deres selvværd ved, at de kan fremstille sund, flot og ernærende mad.
- Lærer at anrette maden, dække et pænt bord og præsentere den fremstillede mad
- Bliver bevidste om den nødvendige hygiejne
- Oplever et fællesskab i at lave mad til resten af skolen og høster anerkendelsen for det.