preloader

Hestelinje

2024/02/05Book en personlig rundvisning

Hest som linjefag

Linjefaget er for dig, der gerne vil være en del af pasningen af vores fire søde heste. Faget går primært ud på at være sammen med hestene og at lære dem at kende. Du kan også sagtens være med, selvom du ikke har lyst til at ride. Men har du mod på og lyst til at prøve en tur på hesteryggen, bliver der også rig mulighed for dette.

Når du vælger linjefaget Hest, bliver du en del af det hyggelige miljø i stalden hos hestene. Alle på holdet hjælper hinanden med at passe dem, lære om deres adfærd og vi lærer at tilse, om hestene har det godt. Hestene skal striles, nusses om og gøres trygge ved alle på holdet. I skaber et helt særligt bånd med hestene, hvor de bliver trygge ved jer, og I bliver trygge ved dem.

Vi har tre flotte heste på efterskole, der alle kan rides. Derudover har vi en sød hest, der ikke er så glad for at blive redet, men så kan den så meget andet. På linjefaget Hest tager vi indimellem på træktur med alle heste og lærer om, hvor vigtigt det er, at de får den rette motion. Andre gange bliver vi i stalden og lærer om hestene, mens vi hygger og nusser om dem.

Hestene kan noget helt særligt. De kan lægge ører til en masse hemmeligheder, og de sladrer aldrig. De er altid klar til at blive krammet og vi oplever, at mange elever får en fantastisk relation til hestene.

Til slut er der selvfølgelig også forbundet noget praktisk arbejde forbundet med Hest som linjefag. Der skal gøres rent i stalden, pasning af sadlerne og de forskellige redskaber, som vi bruger til agility.

Mål

At eleverne:

  • Udvikler en forståelse for og tryghed ved dét at være sammen med dyr og være medansvarlig for deres pasning
  • Får indsigt i, at det praktiske arbejde i stalden er en nødvendighed for, at hestene kan trives.
  • Får lyst til at lære endnu mere om hestens adfærd og signaler
  • Bliver bevidste om det store for- og efterarbejde, der ligger i arbejdet med heste – fx efter ridning eller en agility øvelse
  • Får indsigt i ansvaret, som er i samværet med dyr. Både ansvar for dyrenes trivsel, men også ansvar for egen sikkerhed.
  • Opnår glæde ved fællesskabet i stalden, hvor dyr og mennesker er i samspil med hinanden.

I undervisningen er vores mål, at eleverne tilegner sig læring indenfor følgende områder

  • Vi vægter sikkerheden samt korrekt omgang med hestene meget højt. Eleverne lærer om, hvordan de kan passe på sig selv i arbejdet med hestene.
  • Der indøves rutiner omkring de daglige opgaver i stalden som opsyn og pasning
  • Vigtigheden af at kende til, hvordan der undgås skader på hestene
  • Fodring, eksempelvis hvilke vitaminer og mineraler hesten har brug for.

Er du klar til faglig og personlig udvikling samt en oplevelse for livet?

Tilmed dig her