Matematik
Matematik på Finderup Efterskole
I matematikfaget på Finderup møder vi dig der, hvor du er. Vi tilbyder forskellige niveauer lige fra slut indskoling til udskolingsniveau. Det vigtigste er, at vi finder den helt rette plads til dig. De elever, som ønsker det og har mulighed for det, kan komme til folkeskolens afgangsprøve FP9 i matematik på Finderup Efterskole.
I undervisningen arbejder vi både konkret og praktisk med matematikken. Undervisningen foregår på små hold, hvor der er god mulighed for at få hjælp til opgaveløsningerne. Samtidig har læreren også tid til omsorg for den enkelte elev.
Folkeskolens "Fælles Mål"
På Finderup Efterskole følger vi folkeskolens ”Fælles Mål”. Det betyder, at vi arbejder med de specifikke kompetencemål, der er, for de enkelte klassetrin. Der bliver arbejder meget forskellige udfra, hvilket niveau eleverne er på.
I undervisningen hjælper vi b.la. eleverne med struktur og overblik. Gennem visuelle og praktiske eksempler bliver matematikken nærværende og konkret for dig. Afhængig af klassetrin og emne foregår undervisningen ikke altid i lokalet. Indimellem tager vi undervisningen ud i værkstedet, på gangen, ude på græsplænen, nede i byen for at virkeliggøre problemstillingerne. Vi arbejder med nye måder at forstå matematikken på, og på at gøre matematik brugbar ift. til dagligdag. Emnerne vil derfor variere lige fra vægt og måling i køkkenet, handelsregning, økonomi, statistikker i medierne, brug af transportmidler og mange andre virkelighedsnære områder.
Færdighedsregning, problemløsning og mundtlig matematik
Når vi arbejder med færdighedsregning, træner vi både med traditionelle opgaver, spil og onlineprogrammer. Her opnår du en god matematikforståelse og stifter bekendtskab med brugbare redskaber. Når vi arbejder med problemløsningsopgaver kan hjælpemidler såsom formelsamlinger, videoer og problemløsningsstrategier være en kæmpe hjælp. Du lærer at se de forskellige problemstillinger i opgaverne og lærer at vælge, hvordan du kan bruge matematik til at løse opgaven. I timerne indgår den mundtlig del som en del af undervisningen. Både når læreren holder oplæg eller samtale om matematikken på tomandshånd.
IT i undervisningen
Fremtiden er digital, og derfor er det vigtigt for os, at vores elever lærer at bruge forskellige digitale platforme. Derfor inkorporerer vi IT i undervisningen som et naturligt middel og mål. De digitale hjælpemidler kan hjælpe os med at læse svære opgaver og samtidig give os en dybere forståelse. Derfor bruger vi ofte computeren, forskellige matematik apps på mobilen og læse- og skrivestøttende programmer i matematik undervisningen.
Folkeskolens afgangsprøve i matematik FP9
På Finderup Efterskole har du mulighed for at komme til afgangsprøven i matematik, hvis du har mod på det, og at det giver mening for lige præcis dig. Prøven består både af en færdighedsdel uden hjælpemidler og problemløsningsopgaver med hjælpemidler. I løbet af skoleåret træner vi frem mod prøven, så prøvesituationen er både kendt og tryg for dig.
Vi glæder os til at møde dig og opleve, hvad du kan og har lyst til i arbejdet med matematik.