preloader

Historie

2024/02/05Book en personlig rundvisning

Historie på Finderup Efterskole

I historieundervisningen lærer du om de perioder og forløb i danmarks- og verdenshistorien, som vi mener giver mening for vores elever. Det kan være historiske højdepunkter som vi anser for betydningsfulde ift. unges dannelse samt videns tilegnelse. Det kan være begivenheder, der giver en forståelse for vores kulturelle og historiske ophav, og hvorfor virkeligheden er som den er den dag i dag.

Vi forsøger at gøre historien nærværende for vores elever. Vi har eksempelvis forløb om 1. og 2. verdenskrig, kolonisering af verden, Nato og FN, de store opdagelsesrejsende, Vietnamkrigen, EU’s baggrund og historie, den kolde krig, den danske skolelov, diktatorer, de glade 60’er og mange flere.

Vi forsøger at gøre historieundervisningen spændende, og vi lader eleverne sætte spørgsmålstegn ved undervisningen. Vi forsøger at få datid, nutid og fremtid til at hænge sammen gennem en praktisk, visuel og involverende undervisning.

Vi ser spillefilm, dokumentarfilm og klip fra YouTube. Vi fortæller historier gennem ord og billeder. Vi laver drama og klæder os ud. Vi tager på ture og udflugter. Vi læser, skriver og fremlægger. Vi er på løb rundt omkring på skolen, laver forskellige fysiske aktiviteter, smelter tin, skyder med bue og pil. Alt sammen for at lære om verdens historie på den bedst mulige måde.

Er du klar til faglig og personlig udvikling samt en oplevelse for livet?

Tilmed dig her